
Czy wegetarianie mogą jeść coś z grilla?
Odpowiedź brzmi: tak. Sezon grillowy rozpoczyna się w maju, a z nim chęć na spotkania towarzyskie. Niejedzenie mięsa nie ogranicza nas w tym, by zrezygnować z potraw grillowanych. Kiedyś produkty wegańskie były ciężko dostępne. Teraz wystarczy wejść do znanej wszystkim sieciówki, by kupić wszystko co jest niezbędne i móc solidnie pojeść sobie przy grillu. Większość sklepów robi w sezonie grillowym specjalne działy. Na tego typu kategorii znajdziemy, poza mięsem również sery, tofu i wegańskie kiełbaski.Przyrządzenie warzyw na grilla jest dziecinnie proste, a możliwości tak samo wiele, jak ich gatunków.
5 sposobów na wege grilla
Po pierwsze możemy postawić na pieczywo. Jak warzywa podobnie jest produktem uniwersalnym. Położone samie sobie lub z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw tworzy pyszną alternatywę dla zwykłego pieczywa. Świetnym rozwiązaniem są również zapiekanki: pieczywo, masło ziołowe lub czosnkowe, ser, pomidorki koktajlowe. Możemy na grillu przyrządzić sery oraz tofu. Szaszłyki warzywne dają wiele możliwości kulinarnych, tak naprawdę wszystko zależy od wykorzystanych warzyw. Możemy pomieszać je z serem. Pieczarki z grilla to bardzo smaczne i proste danie, a sposób na ich przyrządzenie jest mnóstwo. Najlepiej na grillu sprawdzają się białe kiełbaski wegetariańskie, które są naprawdę pyszne, a jakże zdrowe i pożywne!